4 forskellige typer hundemad du bør kende

Man kan give sin hund mad på flere forskellige måder. Det vigtigste er blot, at du gør det velovervejet og ved, hvad du giver din hund at spise. Det er nemlig forskelligt, hvad hunde har brug for, og noget hundemad fungerer bedre for nogle hunde end for andre. Det vigtigste er blot, at du giver din hund noget godt og nærende hundemad, som den trives godt på. Overordnet set er der 4 måder, hvorpå du kan fodre din hund, og dem kan du blive lidt klogere på her.

Barf – hundemad bestående af råt kød

Barf er reste kød som man for eksempel kan give fra slagteren. Det er ofte en ret dyr måde at fodre sin hund på det. Hundene er dog oftest meget glade for denne type hundemad og spiser det glædeligt. Du skal dog være opmærksom på, at nogle hunde kan få rigtig dårlig mave af at få udelukkende råt kød som hundemad. Derudover er der nogle hunde, som synes, at deres mad smager så godt, at de ikke længere gider at spise almindelig hundeguffer længere. Det kan blive et problem, hvis man ønsker at gå til træning med sin hund og ikke ønsker at bruge råt kød som belønning til træning.

Vådkost – snasket hundemad

Vådkost til hunde minder faktisk rigtig meget om vådkost til katte. Det er noget, som man køber på dåse, og så giver man sin hund en portion af gangen. Det er en god og nem måde at fodre sin hund på, og din hund vil ofte være meget glad for denne type hundemad. Man kan også vælge at give sin hund hundemad på denne måde en gang imellem, hvis man vil forkæle den lidt ekstra. Vådkost er en smule dyrere end tørkost, det er også derfor, at der er nogle, der kun giver deres hund vådkost en gang imellem. Men du kan sagtens få rigtig godt vådkost, og det er derfor kun op til dig og din hund, om din hund skal have vådkost en gang imellem eller hver dag.

Kornfri tørkost – almindeligt hundemad uden korn

Kornfri tørkost er almindeligt hundemad, men som er lavet helt fri fra korn og andre billigere produkter. Korn er ofte noget man kommer i hundemaden for at holde prisen nede på den. Korn er derfor ikke noget som hunden har brug for i sin hundemad. Hunden vil ofte trives bedre på en kornfri kost, hvor der er tilsat ekstra kød og andre ting som hunden har mere gavn af. Det siger næsten sig selv, at kornfri hundemad er dyrere end tørkost med korn i, men det vil også i langt de fleste tilfælde være bedre for din hund.

Tørkost – helt almindeligt hundemad

Helt almindelig tørkost til hunde med både korn og andre tilsatte produkter i er en af de mest udbredte måder at fodre sin hund på og også klart den billigste. Du kan købe hundemad med korn i ganske billigt, og din hunds mad vil derfor ikke koste dig ret meget. Det er derfor den billigste måde at have hund på.

News Reporter