Genbrug er guld – eller kan i hvert fald males guld

Sommeren nærmer sig, og dermed også sæsonen for kræmmermarkeder. Der er mindst ét større kræmmermarked hver weekend de kommende måneder, og har du en lille antikkrejler gemt i maven, er det nu du skal slå til.

Har du først købt ting på et kræmmermarked er det om at få dem til at passe ind i hjemmet. Og det samme hvis du skal sælge ting videre – så handler det om at få dem til at fremstå så pæne som muligt. Derfor har vi samlet en række små fif i denne artikel til, hvordan du kan pynte lidt hist og her på genbrugsfund.

Det rette lys gør underværker

Noget der virkelig kan ændre udseendet i en stue, er lamper. Det kan både være pæren, lampens skær eller lampeskærmen som giver et helt andet indtryk af stuen. Derfor er der også en masse ting du kan gøre, for at få en lampe passet lidt ind i din stue.

En ny lampeskærm vil altid få en lampe til at se splinterny ud. Det er nemlig oftest lampeskærmene der bærer præg af ælde og slid, så derfor kan det godt betale sig at skrotte den og købe en ny lampeskærm. Og i dag er en lampeskærm ikke bare en lampeskærm – der findes et utal af farver, former og mønstre du kan vælge imellem, så det er bare at komme i gang.

En klat maling her og der

Genbrugsmøbler kan få helt nyt liv med lidt maling. Det ses ofte på kræmmermarkeder at ældre møbler har fået en gang maling før de sælges videre. Og der er da heller ikke noget så tillokkende som en kommode som både har patina OG frisk maling.

Derfor kan du sagtens gøre det samme når du køber et møbel. Der findes desuden et væld af kreative måder at male på. For eksempel kan du male hver skuffe i forskellige farver, eller du kan male stoleryggen i en anden farve end benene, for at skabe lidt nuancer.

Damprenser – ikke kun for syns skyld

Køber du gamle sofaer eller stole, så er det ikke til at vide, hvad der gemmer sig inden i stoffet. Derfor kan en kraftig omgang damprensning af møblerne være en god idé. På den måde er du med til at undgå at slæbe kryb og kravl ind i hjemmet, og du behøver samtidig ikke tænke over, hvad der mon gemmer sig i betrækket, før du sætter dig.

Tænk kreativt

Det er ikke nødvendigvis altid, at de ting du køber på kræmmermarkeder, skal tjene det formål de gjorde engang. Et klassisk eksempel er de trækasser der i dag bruges flittigt som natborde og reoler. Så det er altså helt okay at tænke kreativt, når du går rundt og shopper på kræmmermarkedet.

Så bare fordi at sælgeren står og proklamerer at ”de her glas er helt perfekte til portvin” betyder det ikke, at du ikke må servere gin og tonic i dem – eller bruge dem som lysestager. Det er kun din egen fantasi der sætter grænser – og hurra for det!

News Reporter