Køb en hjertestarter: Hver klar, når uheldet er ude

Hvis du er ejer eller medejer af en større eller mindre virksomhed, så vil du nok gerne sørge for, at dine ansatte har så gode arbejdsvilkår som muligt.

For de ansattes sikkerhed

Der er meget, man kan gøre for at være en god chef. Man kan lytte, hvis der er en ansat, der kommer med et problem, man kan sørge for, at der er en god middagsordning på arbejdspladsen, og man kan sørge for, at de ansatte har de fornødne remedier til at udføre deres arbejdsopgaver.

Men der er også noget, der er vigtigere end alt andet, og det er, at man er forberedt, hvis der pludselig skulle ske noget forfærdeligt. Livet er uforudsigeligt på mange kanter, og hvis der er noget, vi ikke kan forudsige, så er det, at der er nogle, der får et hjertestop. Hvis du vil have, at du og de ansatte skal kunne stå klar, hvis uheldet er ude så køb hjertestarter, og vær på forkant.

Spild af penge?

Du tænker måske, at det bare er penge ud ad vinduet at købe en hjertestarter til din virksomhed. Der er ingen grund til at lyve: Det kan jo også være, at I aldrig får brug for en hjertestarter. Faktisk, så er det jo lige det, man håber på. Men tænk på det helt omvendt: Hvad hvis I ikke har en hjertestarter, og der så pludselig skulle ske det forfærdelige, at der er en på arbejdspladsen, der dratter om. Så vil du jo nok gerne have helgarderet dig og dine ansatte.

Hvordan bruger man en hjertestarter?

Det er faktisk ikke bestemt svært at bruge en hjertestarter, og derfor er det også alle, der kan gøre det. Det første du skal gøre, inden du bruger en hjertestarter, er naturligvis at forsikre dig om, at hjertet faktisk ikke slår på ham eller hende, du skal bruge hjertestarteren på. Når du har forsikret dig om dette, så kan du tage hjertestarteren ud ad væggen (den skal naturligvis også placeres et sted, hvor den er let tilgængelig). En hjertestarter er et redskab, der kan ”genstarte” hjertet, når der er tale om et hjertestop. Det gør den, ved at give et eller flere elektriske stød gennem brystkassen.

hjertestarter model

En hjertestarter er pædagogisk indrettet

Når du har taget hjertestarteren ud og trykket på ”tænd”-knappen, så begynder hjertestarteren at fortælle dig, hvad du skal gøre. Den beretter dig f.eks. om, hvordan du skal placere elektroderne, så de sidder rigtigt, hvornår den udsatte må berøres, og om der er behov for, at du trykker på den knap, der udløser de elektriske stød.

Derudover fortæller hjertestarteren dig også, hvornår og om, du skal give kunstigt åndedræt samt hjertemassage. Når du har sat elektroderne på, så analyserer de selv, om der er behov for, at der gives stød. Det er altså svært at gøre forkert. Alle må betjene en hjertestarter, og det er langt bedre at have en og ikke have brug for den, end det er ikke at have en, og så have brug for den.

News Reporter