Sådan finder du glæden ved dit hjemmekontor

I lang tid efterhånden er rigtig mange blevet hjemsendt og skal arbejde hjemmefra, og det er ikke altid så givende. Nogle har desuden hele familien i huset med børn i skolealderen, og det gør det kun endnu mere svært at finde ro til arbejdet, så du kan holde standarden.

Men det behøves ikke at være sådan. Der kan gøres meget for at gøre hjemmearbejdet hyggeligt, og det starter altså ved hjemmekontoret.

Sidder du i spisestuen eller ved sofabordet?

Stuen er ikke egnet til arbejde. Din arbejdsplads har du sandsynligvis din helt egen kontorplads med en rigtig god kontorstol. En god kontorstol kan gøre forskel for, hvordan du som medarbejder har det. Dermed er din ryg støttet hele vejen ned. Du sidder mest hensigtsmæssigt i forhold til, at du skal sidde der i mange timer.

Mange arbejdspladser hjælper ved at sørge for, at medarbejderne får udstyret hjemmekontoret med gode stole. Men du kan også købe en selv for eksempel her www.inventarland.dk. Der findes også mere aktive løsninger med for eksempel en pilatesbold, der kan give rigtig meget aktivitet. Der også kontorstole, hvor du er tvunget til at bevæge dig mere.

kvindelig kontorstol

Find din arbejdsplads

Dit kontor er der, hvor du kommer til at tilbringe meget tid, og derfor bør du overveje, hvordan den kan indrettes bedst muligt. Hvordan skal dit skrivebord stå og din stol? Er der plads nok til din computer og dine kontorartikler? Det kan være rart at komme ind til noget pænt og ryddeligt, så du kan med fordel have en papirkurv og en rodekasse.

Er rummet tilstrækkelig lydisoleret? Fordi så kan du med fordel finde nogle elementer, der gør det nemmere at finde ro. Et høreværn eller nogle ørepropper kan gøre det mere stille, mens høretelefoner kan give dig noget stemning. Inden længe vil du mærke dig selv virkelig nyde tiden i din kontorstol.

Pauser er vigtige

Der var sikkert rigeligt med pauser på dit arbejde. Du og dine kollegaer snakkede sammen, og der var sikkert både te og kaffe ad libitum. Det er der også derhjemme, og det skal du benytte dig af. Selvom en kontorstol er fornuftig, så er den stadig ikke god at sidde ved i for lang tid. Det er vigtigt at strække benene og mærke din krop. Med nedlukningen er du isoleret, og derfor har du brug for at holde gang i kroppen, da det har direkte kontakt til dit humør. Hvis dine arbejdsopgaver kan klares på en gåtur, så prøv at putte det ind i dit skema.

Det er så vigtigt med motion og lys i de her mørke tider, hvor vintertræthed og social isolation er en realitet. Med en god hjemmearbejdsplads hvor du har forkælet dig selv med en kontorstol i høj kvalitet har du nået et langt stykke. Du kan med fordel placere dig tæt på et vindue, så dine øjne kan få varierende stimuli, og du kan se på horisonten frem for en skærm. Det er med at tilgodese hele din krop.

News Reporter