Sådan gør du din indretning mere bæredygtig

Bæredygtighed er blevet en trend, og heldigvis, for det er den eneste måde, vi kan redde vores planet på. Det gælder både når det kommer til mode, fødevarer og ikke mindst boligindretning. Men hvordan sørger du egentlig for, at dit hjem bliver mere bæredygtigt i møbel valgene? Læs med her, og find inspiration.

Bambus møbler er vejen frem

Bambus møbler er en oplagt måde at gøre indretningen mere bæredygtig på. Det specielle materiale skiller sig meget ud, fra det vi er vante til. Heldigvis er det super flot, og det kan give hvert en kedelig stue et mere spændende og naturligt look.

Det gode ved bambus møbler er, at bambus vokser utroligt hurtigt. Det vil sige, at det er nemt at dyrke, og at det samtidig ikke belaster miljøet særligt meget, når du fælder det. Der kan nemlig lynhurtigt plantes et nyt træ, som vokser op i løbet af ganske kort tid. På den måde bliver det også lettere for producenterne at leve op til bæredygtighedsmål.

Når man fælder for eksempel bøgetræer, går der mange år, får et nyt voksentræ står klar. Bambus vokser op i løbet af ganske få måneder, så så længe du husker at købe fra forsvarlige producenter, er miljøbelastningen minimal. Du kan for eksempel finde flotte bambus møbler på https://www.tinekhome.com/da/.

Det gode ved dem er også, at de, trods deres specielle udseende, ikke ”larmer” specielt meget. Derfor kan du bruge dem i mange år, selvom indretningsmoden ændrer sig. Det er faktisk noget af det vigtigste, at du vælger ting, som du ikke bliver træt af. Bæredygtighed handler nemlig også meget om at skære ned for produktionen alt i alt.

bambus kurv og møbler

Genbrug begrænser CO2

Når du genbruger, bidrager du ikke til de store industrier, som spytter det ene produkt ud efter det andet. Det er lige i linje med bæredygtighedstanken, og så er der også mange fordele i det for dig.

Eksempelvis er genbrug typisk meget billigere end ting, der er nyproducerede. Du kan samtidig finde en masse specielle, spændende ting, som du måske ikke havde fundet ellers. Ofte får en tur i en genbrugsbutik os til at tænke ud af boksen, og pludselig kan vi se muligheder i møbler, vi ellers ikke havde tænkt på.

Heldigvis er retrobølgen stadig over os, og der ser ud til, den fortsætter. Derfor kan du stort set putte så mange møbler fra ældre tid ind i dit hjem og stadig være topmoderne. Hvis du blander gammelt og nyt, vil du ofte få et perfekt resultat, som både er fyldt med personlig og omsorg for planeten.

Gamle møbler kan ofte være tunge, men hvis du generelt sørger for at holde væggene hvide og gulvet lyst, kommer det ikke til at se tungt ud. Nøgleordet er, at det skal være let at se på, selvom møblerne i sig selv kan være både mørke og massive.

Fordi genbrug er så billigt, og samtidig ofte går til et godt formål, kan du jo prøve dig frem!

News Reporter