Sådan skal du bruge din babynest

En babynest kan være en god investering for små familier. Den er praktisk som en seng, der kan tages med overalt, og den er praktisk i dobbeltsengen. Alle små spædbørn vil gerne være tæt på deres mor og far. Også når de skal sove, men det kan være en grobund for nervøsitet. Med en babynest kan du være lidt mere sikker på, at barnet ikke triller ind under dynen og bliver kvalt. Samtidig med at det kan ligge helt tæt på jer, de primære omsorgspersoner. Primære omsorgspersoner er dem, som barnet føler sig allertryggest ved. Det er dem, som barnet er tilknyttet til. En primær omsorgsperson kan være en person eller flere personer.

Forskellige måder at bruge den på

Men typisk er det moren, der har mælken, som derfor får rollen som primær omsorgsperson. For et lille barn er det meget vigtigt at være tæt på den primære omsorgsperson hele tiden. Også om natten hvor en babynest kan hjælpe med at beskytte barnet fra at blive viklet ind i hår, dyner og lignende. Alt andet kan for det lille barn være forbundet med stor stress, og de røde alarmknapper kan ringe helt vildt inde i dets hoved, hvis det ikke hele tiden kan mærke den primære omsorgsperson. Derfor er det vigtigt at have sat nogle systemer i gang, der gør det muligt altid at have det helt lille barn på sig eller i nærheden.

Det er rart med en lille oppakning

De fleste børnefamilier må sukke lidt indvendigt, hver gang de skal ud ad døren. Der er nemlig ofte store bunker af ting, der skal med. En barnevogn har plads til meget, men den er altså også svær at bugsere. Hvis dit barn kan sove i en babynest, så er den rigtig nem at have i bilen. Hvis du vikler dit barn med en af de såkaldte fastvikler, så kan du stadig give barnet den vuggende fornemmelse, som det får i en barnevogn. Babyer kan godt lide at blive vugget i søvn, da det minder om graviditeten, hvor det blev vugget i søvn i fostervæsken, når moren gik rundt. En fastvikle eller bæresele fylder ikke særlig meget, men den er praktisk, og så kan den noget helt særligt. Den giver barnet en nærhed og en kropskontakt, det ellers ikke vil opleve i en barnevogn.

En stor hjælp

Hvis dit barn vågner af for meget støj, kan du relativt nemt flytte det til for eksempel en babynest i et tilstødende rum, og så kan du gå ind og være sammen med dine værter. Alternativt kan du også bare sove sammen med dit barn til middagslur, da alle jo ved, at en mor har brug for mindst lige så meget søvn som en helt nyfødt. Når du har en velkendt babynest bliver det nemmere for dit barn at føle sig tryg, men det allerbedste er selvfølgelig at være tæt på moren, den primære omsorgsperson. Derfor skal enhver nybagt mor ikke føle sig flov over, at det er det lille barn, der bliver prioriteret over venindesnak.

News Reporter