Særbørn og arv

Det er vigtigt at have ordnede forhold, når det gælder arv. Alle og enhver bør sikre sig, at deres testamente er i orden, og at de efterlader de rette ejendele til dem, de ønsker. Dog kan det i særlig grad være vigtigt at være opmærksom på arveforhold, hvis særbørn indgår i en familiekonstellation. Udskiftet bo særbørn er noget, der kan læres mere om online. Mange jurister er nemlig specialister på området og står parat til at vejlede omkring udskiftet bo, særbørn og meget mere.

Særlige forhold for udskiftet bo med særbørn

Et særbarn er et barn, der kun er barn af den ene ægtefælle eller samlever i et ægteskab eller kæresteforhold. Det kan dermed være børn fra tidligere forhold eller ægteskaber, som er rykket med ind i en ny familiekonstellation med deres mor eller far. Sørg altid for at være inkluderende og fair i behandlingen af alle familiemedlemmer.

Når det gælder ejendomme og bo, er der særlige forhold relateret til særbørn. Går den ene part i et ægteskab bort før den anden, er det nemlig kun muligt for den efterladte at blive boende i det fælles hjem, altså blive i udskiftet bo, hvis afdødes særbarn har givet samtykke dertil. Er pågældende særbarn ikke myndigt endnu – det vil sige er barnet under 18 år -, kan vedkommende ikke give den nødvendige samtykke. I dette tilfælde må boet skiftes, og det kunne have været fordelagtigt at inkludere særbørns samtykke i et testamente. Udskiftet bo og særbørn kan være noget rod, hvis ikke man tager hånd om det i tide.

Det er aldrig for tidligt at skrive testamente

Det kan umiddelbart virke umådeligt dystert for mange mennesker at beskæftige sig med deres testamente. Arbejdet kan naturligvis lede tankerne hen på døden, og at alle en dag går bort. Dog skal man ikke se det som en skræmmende affære at udarbejde et testamente. Faktisk er det en kærlig handling, som en dag kan fritage de mennesker, man efterlader sig, fra en besværlig og tvivlsom kamp. Uden et testamente er det nemlig langt mere sandsynligt, at dine efterladte kære kan blive i tvivl om, hvilke valg de skal tage, og hvad de skal gøre af dine efterladte ejendele.

Et testamente kan således også forhindre interne kampe eller konflikter i en familie, idet det gør det klart, hvad den afdøde ønsker sig, at der skal ske. Ikke mindst, når der er særbørn i familien, er det vigtigt at sikre sig, at også disse børn får, hvad den afdøde ønsker, at de skal have og ikke skal have. I relation til udskiftet bo og særbørn er det essentielt.

Desværre – eller heldigvis – ved ingen, hvornår de skal afsted herfra. Derfor er det bedst at have testamentet i orden så tidligt som muligt, således at det ikke efterlades ufærdigt. Jo før, man udarbejder det, des flere år kan man leve uden at skulle tænke over, at det en dag skal gøres. Tøv ikke med at kontakte jurister, som om nødvendigt kan give kvalificeret vejledning og rådgivning på området.

News Reporter