Skab et helt nyt look i hjemmet med strukturmaling

Først skulle alle vægge være hvide, men med tiden er der kommet knald på farverne med flotte tapeter og farvespil i malingen. Væk er det kedelige og monotome for et mere unikt og personligt look. 

I dag er det også moderne at tænke tekstur og struktur ind i dit hjem, så overfladerne også er interessante for øjet. Med strukturmaling kan du opnå en helt særlig effekt, der kan skabe et spændende look til dit hjem. 


Hvad er strukturmaling? 

Strukturmaling er en type maling, hvor der er tilsat sand, der bryder den glatte overflade, som maling ellers får. Med strukturmaling kan du give dine vægge et look, der ligner, at den er pudset op af en murer med mørtel eller puds. Du kan selv vælge, hvor grov teksturen skal være alt efter grovheden af sandet. 

En pudset væg kan være et råt og lækkert element i dit hjem, der giver ekstra kant. Dette giver et meget rustikt udtryk til dine vægge, der spiller rigtig godt sammen med et mere nordisk indrettet hjem. Med strukturmaling kan du helt selv skabe det pudsede look med maling, og du vælger selv, om det skal være i klassisk grå eller en anden fed nuance. 

Sådan maler du med strukturmaling 

Den sandholdige maling er mere tyk, og derfor skal du også male væggen lidt anderledes, end hvis det havde været en klassisk maling. Teksturen fra dit valgte værktøj vil være til stede lige meget, om du vælger en meget fin eller en meget grov maling. Derfor skal du overveje, om du foretrækker at bruge en pensel, en rulle eller en hvidtekost til at male dine vægge med. 

Det afhænger af dine ønsker, hvilket værktøj der er mest fordelagtigt at benytte til dine vægge. 

Fordele ved de forskellige typer værktøj 

  • Malerullen: Giver det bedste og mest jævne resultat 
  • Hvidtekost: Giver en ensartet tekstur med store strøg 
  • Pensel: Kan skabe et farvespil til den ensartede overflade 

Du får det mest realistiske pudsede udtryk, hvis du vælger enten malerrullen eller hvidtekosten. Her kan du arbejde hurtigt og let fordele den tykke maling jævnt over overfladen. Med malerrullen vil du skabe en overflade meget lig den af sandpapir, hvor kornene ligger jævnt over hele væggen. 

En pensel kræver lidt fingersnilde, og at du arbejder hurtigt. Derudover vil en pensel efterlade flere tilfældige teksturer, når du bevæger malingen rundt på væggen. Vælg en meget bred pensel, så du kan arbejde med større områder ad gangen, hvis du ønsker et så ensartet look som muligt. 

Brug strukturmaling til at skabe dit eget kreative udtryk 

Det smarte ved strukturmaling er, at du får mange muligheder for selv at skabe væggens udtryk. Du kan vælge at fordele selve sandet i malingen jævnt for et pudset udseende. Det gør du lettest ved blot at anvende en malerrulle med malingen direkte på væggen. 

Du kan også bruge malerpensel eller malerrullen til at skabe mønstre i malingen. Ved at flytte med sandet i malingen med værktøj, kan du eksempelvis skabe et cirkelmønster eller lave andre former for unikke udtryk. Strukturmaling giver derfor mulighed for at skabe enten et enkelt, råt udtryk eller lave dine egne kreative mønstre. 

News Reporter