Alt du skal vide om træterrasser

Træterrasser er populære i haven. De er både praktiske og flotte. Der findes mange forskellige træsorter, som du kan bruge på din terrasse, hvilket giver dig stor frihed, når det gælder det endelige design. Nedenfor kan du læse alt, hvad du skal vide om træterrasser og terrassebrædder.

Hvilke træsorter egner sig til en terrasse?

Som nævnt før findes der mange forskellige træsorter, som egner sig til en træterrasse. De forskellige sorter vil give forskellige udseende til din terrasse. En terrasse er noget som står ude hele året, hvilket er, hvorfor det er vigtigt, at træet kan holde til alt slags vejr. Jo mere holdbart din træsort er, jo længere kan det holde sig flot.

Det er også vigtigt, at din træsort er hård, så det kan holde til, at der står havemøbler på den. Selvom der er store krav til, at træet kan holde til regn, kulde, sol og vind, så findes der faktisk et stort udvalg af både danske og eksotiske træsorter, som er egnede som terrassebrædder. Du kan finde et stort udvalg af forskellige terrassebrædder i Knud Larsen Byggecenter.

Fordele og ulemper ved en træterrasse

Der findes mange forskellige typer af terrasser, og det er ikke alle typer som er noget for alle. De to mest populære terrasser er lavet af enten træ eller sten. Her kan du læse mere om nogle af de fordele og ulemper som er ved en træterrasse.

Fordele:

  • Træ giver en glattere overgang fra huset til terrassen, hvis man også har trægulv indenfor.
  • Træets overflade føles blødere at gå på, hvilket også gør det behageligt at gå på den uden sko på.
  • Det er nemmere at bygge en terrasse af træ end sten, da en stenterrasse kræver langt mere forarbejde i form af bærelag og gruslag.
  • Det er nemmere at være kreativ, når du arbejder med træ, da terrassebrædder er nemmere at skære til end sten.

Ulemper:

  • Træterrassen kræver mere vedligeholdelse end en stenterrasse.
  • Træ holder normalt ikke så længe som sten.
  • En terrasse i træ vil blive glatte i regnvejr, men det er muligt at få riflede terrassebrædder som er mere skridsikre.

Hvordan vedligeholdes en træterrasse?

Når man vælger, at man gerne vil have en træterrasse, så skal man være forberedt på, at den kræver langt mere vedligeholdelse end en stenterrasse. For at holde terrassebrædderne flotte, så er det vigtigt, at du overfladebehandler træet hver 2-4 år.

I Danmark er det svært at undgå, at træet mister den flotte brune farve hen over tid. Det skyldes, at det danske klima er perfekt for skimmelsvamp at vokse i, hvilket er det som giver den grå farve. Hvis du gerne vil undgå den farve, så skal du behandle terrassebrædderne med træbeskyttelse. Når du bruger træbeskyttelse, så er det vigtigt, at træets overflade er ren. Du kan også vælge at bruge en slibemaskine, som du også ville bruge på trægulvet indenfor, til at fjerne det øverste lag træ og rester af gammel overfladebehandling, hvilket vil give dig et flottere resultat. 

News Reporter