Derfor er det vigtigt at vælge en god cykelhjelm

Rigtig mange Danskere cykler til og fra arbejde, og afleverer også børnene hos skoler og institutioner på cyklen. At cykle, er noget man kan være stolt af. Det nedsætter ens Co2 forbrug, og det giver god motion i hverdagen. Mange folk, især nogle af dem som cykler mest, overser nemt sikkerheden når de sætter sig ud på cyklen. En stor del af dem som cykler, bruger nemlig ikke hjelm. Heldigvis er tallet af folk som bruger hjelm stigende, og har været opadgående siden 2004.

Find en hjelm som du vil få brugt

Ønsker du at være på den sikre side, er det en rigtig god at anskaffe en hjelm. Nogle folk ser hjelmen som en irritation, eller glemmer den blot. Hvis du ønsker at blive bedre til selv at huske hjelmen, eller hjælpe nogen i familien til a huske den, så kan du finde en cykelhjelm som passer stilmæssigt på https://ecykelhjelm.dk/. Det kan godt være at hjelmen ikke bliver en favoriseret beklædningsdel, men heldigvis har man den normalt kun på imens man cykler. De kan også findes i mange forskellige farver, så de passer til dig eller en af dine nærmeste.

De forskellige typer hjelme

Hvilken slags hjelm skal man vælge? Det er et godt spørgsmål, som er svært at finde et entydigt svar på. Det handler meget om hvad du selv synes. Hvis du generelt har svært ved blot at huske hjelmen, kan du finde en som har en meget tydelig farve. På denne måde bliver det nemmere at tage den i hånden på vej ud ad døren på en travl hverdagsmorgen. Hvis du har et barn i 5-10-årsalderen, kan du give ham eller hende lyst til at bruge hjelmen, ved at finde en flot cykelhjelm med sjove motiver eller gode farver.

Statistikerne vidner om sikkerheden

Statistikerne viser at folk som bruger hjelm, og som kommer ud for uheld, har en halveret chance for alvorlige og dødelige skader. Statistikker fra Sikker Trafik viser, at det er børn på under 11 år, som er bedst til at bruge hjelmen. Aldersgruppen 16-25 er den gruppe, som oftest undlader at bruge cykelhjelm. Gør dit liv bare en smule tryggere og mere sikkert ved at passe på dig selv og dine nærmeste, og brug en cykelhjelm. Der findes hjelme i mange forskellige sjove former og farver, så du kan sagtens finde noget, som passer stilmæssigt til dig selv og dem du kender.

kvinde med cykelhjelm

Hvilken prisklasse bør man købe i?

Der findes hjelme i mange forskellige prisklasser, og man bør først og fremmest købe det, som passer til ens eget budget. Man behøver slet ikke at have en racerhjelm til 1500,- for at kunne cykle sikkert til og fra arbejde. Cykelhjelmens sikkerhed og kvalitet, stiger ikke nødvendigvis trinvist sammen med prisen. Når en hjelm er dyr, er det ofte fordi den er specielt udviklet til cykelsport, og er derfor meget let og ergonomisk. En hjelm til 300,- kan sagtens være lige så sikker som sportsmodellen som koster 1000-2000 kr. Husk blot at spænde hjelmen rigtigt, og hav en god cykeltur.

News Reporter