Det er ikke kun nyhederne, der er rykket online

Vi læser vores nyheder online, streamer film og handler ind. Hele verden er rykket online, og e-handel er en af de ting, der har været igennem den største udvikling.

Men hvor meget handler vi egentligt på nettet? Hvad køber vi? Og hvornår på året handler vi? Dette er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på herunder.

E-handel bliver stadig mere og mere populært

Lad os kigge på tallene fra 2010 til 2016, hvor udviklingen har været særlig stor. I 2010 skete der cirka 145 millioner handler online. Dette tal steg med hele 17 millioner frem til 2016, hvor det samlede beløb, der er blevet brugt på e-handel, også er steget eksplosivt.

I 2016 handlede danskerne for mere end 100 milliarder på internettet. I 2018 viste en stor undersøgelse, at hele 84% af danskerne havde handlet på nettet i løbet af de sidste 12 måneder. Det blev foretaget mest e-handel i Region Hovedstaden, hvor 87% af beboerne havde shoppet på nettet.

Hvornår bliver er handlet mest online?

Det er ikke alle dage, uger eller måneder, der bliver shoppet lige meget på nettet. Her er de mest populære tidspunkter at shoppe på:

November, december og januar er de tre måneder, hvor der bliver handlet mest online. Hvilket giver meget god mening. Det er i disse måneder, hvor du finder de bedste tilbud, og disse tilbud skaber en konkurrence mellem de mange webshops. Denne konkurrence er en kæmpe fordel, hvad angår e-handel – og det kan du læse mere om længere nede på siden.

ecommerce

Hvad køber vi online?

Det er altså fastslået, at e-handel er meget populært blandt danskerne, men hvad køber vi så? I 2018 handlede danskerne oftest disse ting på nettet:

  1. Billetter til teater, koncerter osv.
  2. Rejser
  3. Tøj og fritidsudstyr
  4. Hotelophold og lignende
  5. Møbler og boligartikler
  6. Musik og film
  7. Abonnementer til tv, mobil og internet
  8. Spil
  9. Bøger og aviser
  10. Elektronik

Dette er en top 10 over de ting, der blev handlet af flest danskere i 2018. Det er derved ikke en liste, der afgør, hvilken produktkategori der blev brugt flest penge på.

Hvorfor er e-handel så populært?

Vi bruger mange penge på nettet – over 100 milliarder. Vi gør det stort set alle sammen, og vi køber ting som kulturoplevelser, rejser og tøj – men hvorfor er det så populært?

Den største grund er prisen. Priserne vil ofte være lavere online, hvilket blandt andet er et resultat af den konkurrence, der blev omtalt tidligere.

På internettet er der ikke længere end et par klik mellem hver butik. Hertil er der endda en masse hjemmesider, der sammenligner priser. Dette er den primære grund til, at der foregår en evig konkurrence mellem de mange webshops, hvilket du kan anvende til din fordel, når du handler på nettet. Her vil du aldrig opleve at købe noget for dyrt – hvis du blot laver din egen research.

News Reporter