Find dig selv i psykoterapi

Mange oplever, at de mister kontrollen over deres liv, eller at alt bare ser sort ud. Og en gang i mellem har man bare brug for et andet og mere professionelt syn på sagen. Når man går og ønsker forandring, kræver det også at man kender sig selv, og er opmærksom på de valg, man træffer, så man kan ændre dem i fremtiden. 

I psykoterapi bliver man gjort opmærksom på sig selv og sine valg, hvilket giver muligheder for at lære sig selv at kende på en ny måde. Man udforsker konkrete situationer, og øver sig i at træffe de beslutninger, der er mest tro til sig selv uden at være potentielt skadelig. 

Mange årsager til psykoterapi 

Man kan gå med mange problemer i hverdagen, så som kærestesorger, selvværd, stress, eller at man føler sig ensom, og det kan psykoterapi hjælpe med. Hos The Praxis i København arbejdes der med det, der foregår i nuet, og der er ingenting, der er pinligt. Her lærer man sine ressourcer og sine valg bedre at kende, så man kan bruge dem i virkeligheden. Man kan læse mere om The Praxis på deres hjemmeside: www.thepraxis.dk.  

Fremfor fokus på fortiden, som kan bruges til undskyldninger for at fortsætte skadelig adfærd, er alt fokus på nuet, og undersøgelse af det, man kunne gøre anderledes fremadrettet. Her udforskes muligheder for de valg man kan træffe, i den situation man står i lige nu.  

Hvordan foregår psykoterapien? 

Hos The Praxis i København er psykoterapi ikke kun samtaler, men også at få prøvet det man har lært på egen krop. Det kan være at tage chancer i sit eget liv, hvor man selvfølgelig har sig selv med igennem det hele. På den måde lærer man nemmere sine ressourcer at kende, og ved hvordan man bruger dem i fremtiden. 

Under psykoterapi øves og trænes der med konkrete situationer, hvor man sætter handling på i disse scenarier. Her lærer man, hvordan man selv træffer valg, og hvad man eventuelt kunne gøre anderledes i virkeligheden. Det er her, at man lærere sine ressourcer at kende, så man kan bruge dem i den virkelige verden. 

For normal til psykoterapi 

Uanset hvilken situation man står i, og uanset hvor banalt man måtte syntes ens problemer er, kan det altid være en god idé at søge terapi, hvis man har det mentalt dårligt. Man hører om tusindvis, der går ned med stress, eller alle sine veninders kærestesorger, men selv disse situationer kan kræve professionel hjælp.  

Der er intet problem, der er for normalt til professionel hjælp, og der er ingen personer, der burde afvise terapeutisk hjælp, bare fordi de tror de er for normale til det. I stedet burde man vende det om, så det er normalt at gå til psykoterapi, for der er mange der kunne nyde godt af det. Nogle gange træffer man valg, der ender med at skade en selv i sidste ende, og det kan være svært selv at finde ud af, hvilket skadeligt mønster, der er i ens egen adfærd. Derfor er det altid godt med et andet perspektiv på sagen, især et neutralt perspektiv, og det får man ikke gennem venner eller familie.  

News Reporter