Sygeplejerske praktik i udlandet: Oplev en helt ny verden og få minder og erfaringer for livet! 

Drømmer du om at opleve en anden kultur, end den vi er vant til herhjemme. Som sygeplejerske er du i forvejen vant til at gøre en afgørende og aktiv forskel for mennesker. Det kan du heldigvis også få lov til at gøre udenfor de danske grænser. Du kan eksempelvis få lov til at opleve, hvordan det er at være sygeplejerske i omgivelser, der langt fra minder om de danske og hvor standarderne for både udstyr, behandling og faciliteter er langt fra det, som vi kender fra de danske hospitaler. Tag i sygeplejerske praktik med Try Medics 

Hvorfor tage i praktik i udlandet som sygeplejerske? 

Hvis du vælger at tage en praktikperiode i udlandet, vil du få både minder og erfaringer for livet. Det kan sommetider være både givende og lærerigt at se andre måder at leve på – det kan bidrage til at sætte tingene i perspektiv og give en ny livsopfattelse.  

Du lærer måske at håndtere andre situationer, end dem du bliver stillet overfor i det danske sundhedsvæsen. Her bruges måske mere alternative former for behandling, da ressourcer er væsentligt færre end dem, vi kender fra Danmark. Ydermere bidrager du til at gøre en aktiv forskel i nogle menneskeliv. Disse mennesker har i forvejen meget lidt, og hvor mange af disse vil dø, hvis ikke de omgående får den rette behandling. Den forskel kan du bidrage til! 

I din praktik i udlandet bliver du en aktiv del af eksempelvis et sygehus og indgår på lige fod med det lokale personale. Det er dermed en gylden mulighed for at suge viden og erfaring til sig – og ikke mindst en god mulighed for at få mere ansvar og større opgaver på sin kappe. 

Kan man komme afsted i udenlands praktik som et led i uddannelsen? 

Ja, man kan sagtens kombinere et sygeplejerske praktik ophold i udlandet som et led i uddannelse. På alle uddannelsesinstitutionerne i Danmark er praktik en obligatorisk del af uddannelsesforløbet. Ønsker du at bruge en af dine praktikperioder udenfor de danske grænser, har du heldigvis rig mulighed for dette. Det varierer afhængigt af, hvor i landet du tager din uddannelse, hvornår du kan komme afsted. Du bør derfor i god tid undersøge, hvilke semestre det er muligt for netop dig! 

Rejser man alene, når man skal være sygeplejerske i udlandet? 

Rejser du med en organisation som Try Medics, rejser du aldrig alene. Selvom du måske ikke på forhånd kender nogle, vil du have andre sygeplejerskekollegaer fra Danmark, der ligesom dig har valgt at komme i sygeplejerske praktik i udlandet. Det kan variere, hvorvidt det er studerende eller færdiguddannet – ofte ses der en blanding af de to. Derudover er organisationen selvfølgelig også til stede, og organisationen har blandt andet også til formål at passe godt på dig under dit ophold. Det skal være en tryg, sikker, spændende og lærerig oplevelse at kaste sig ud på sit livs eventyr! 

Læs mere om dine muligheder allerede i dag. Måske skal du i sygeplejerske praktik i udlandet? 

News Reporter