Tænk over de skønhedsprodukter du bruger og få en sund skønhedsrutine

En sund skønhedsrutine kan både være sund for dig og miljøet. Ved at tænke over hvilke produkter du bruger såsom ansigtsrens og creme, kan du finde produkter, som både er sunde for din hud men også mindre skadelig for naturen. På den måde kan du være en del af den naturbeskyttende bevægelse, som bliver mere og mere populær og relevant, som tiden går. Læs her og få nogle tips til hvordan du kan gøre din skønhedsrutine sundere og bedre for miljøet.

Økologisk makeup

Økologisk makeup er for dig, som gerne vil mindske tilsætningsstofferne, som du putter i ansigtet. Når din makeup er økologisk, er det sundere for din hud, og der er ikke lige så mange skadelige ingredienser i. Økologi er ikke kun relevant i form af mad og drikke. Det er også relevant i det, du bruger på din krop og dit ansigt. Makeup er ofte noget, som sidder på ansigtet hele dagen. Derfor kan det være en god ide begynde at tænke over at udskifte din makeup med noget, som er økologisk. Dog er det vigtigt, at du opbruger dine nuværende produkter for at mindske spild. Find makeup hos BeautyCos og dyk ned i økologiske produkter såsom økologisk makeup. 

Genanvendelige produkter

Produkter såsom vatpinde og vatrondeller bliver ofte brugt i forbindelse med makeup og ansigtspleje. Især vatpinde kan være skadelige for naturen, da de ofte er lavet af plastik. Derfor kan det være en god ide at udskifte dine engangsvatpinde og vatrondeller med produkter, som du kan bruge igen og igen.

Du kan købe vatpinde og vatrondeller, som kan vaskes, efter du har brugt dem. På den måde mindsker du dit plastikforbrug.

Det er også muligt at lave dine egne vatrondeller, ved enten at sy nogle af noget stof du allerede ejer eller at hækle nogle i bomuldsgarn.

Tænk over produkternes indpakning

Når du køber skønhedsprodukter og hudpleje, kan det være en god ide at tænke over produkternes indpakning. Du kan tjekke på emballagen, om den kan genanvendes. Derudover findes der butikker, som giver dig mulighed for at genopfylde dine tomme tuber og bøtter. På den måde spilder du ikke unødvendig emballage, og du mindsker dit forbrug af plastik. Du kan med fordel undersøge miljøvenlige produkter online, så du sikrer dig, at du finder et mærke, som du føler er etisk og godt for dig. Her kan du også finde information omkring, hvordan produkterne er lavet, og hvilke ingredienser produkterne indeholder.  

Sorter den overskydende emballage

Det er ikke altid nemt at købe miljøvenlige ting hele tiden. Derfor er det vigtigt at du bedst muligt sorterer din overskydende emballage fra dine skønhedsprodukter og hudpleje. Sørg for at smide dit affald ud i den rette skraldespand og sortere det, så godt som du kan.

Ved at sortere dit affald fra makeup og andre skønheds- og hudplejeprodukter kan du købe dine yndlingsprodukter med god samvittighed.  

Det kan være svært at være helt kuldioxidneutral. Dog kan det være en stor hjælp, at tænke over de produkter du bruger i hverdagen i form af ingredienser, indpakning og etik.

News Reporter