Vælg bæredygtigt undertøj

Du har efterhånden hørt om klimakrisen i mange år, og det er stadig et problem, der skal snakkes om og gøres noget ved. Det kan være svært at overskue som enkeltperson, men dine handlinger vil altid kunne gøre en forskel. For eksempel: du kan vælge at købe bæredygtigt undertøj. 

Hvad betyder bæredygtighed? 

Bæredygtighed er defineret som en proces, der skaber positive og holdbare resultater, uden at påvirke det forhenværende grundlag negativt. Når den definition overføres til produktionen af undertøj, betyder det, at vi skal kunne producere undertøj i den mængde og kvalitet, som vi har brug for, uden at det skader os, Jorden eller miljøet. Det er ikke en simpel sag, siden vi i mange år har produceret så mange ting uden at kende produktionens konsekvensers. Men nu kender vi dem, og det er derfor, at du skal vælge bæredygtig undertøj

Bæredygtighed er ikke bare en trend 

Du har måske før taget dig i at tænke, at alt det her med klimaforandringer og grønne løsninger er en trend. Men det er det ikke. Det går ikke over, fordi det er noget, vores verdens fremtid afhænger af. Der er en række af forskellige ting, som du kan gøre selv, som vil påvirke miljøet. Det handler om at spare på strøm og vand, det handler om at tage bussen i stedet for at køre selv, det handler om at sortere sit skrald, det handler om at formindske sit forbrug, det handler om at spise mindre kød, og det handler om at vælge bæredygtigt undertøj. 

Hvordan kan undertøj være bæredygtigt? 

Der er et særligt fokus på bæredygtigt undertøj, fordi det er det tøj, der oftest er lavet af 100% bomuld. Dog er der bomuld i næsten alt slags tøj. Vi bruger undertøj hver dag, og vi skifter det dagligt, så det er vigtigt, at produktionen bag det er bæredygtig. Undertøj kan være bæredygtigt ved at være lavet af økologisk bomuld, ved at være af god kvalitet, så det holder længere, og ved at kunne genbruges til andre formål.  

Effekten på klimaet 

Bæredygtigt undertøj der er lavet af økologisk bomuld, er godt for planeten, fordi det ikke er sprøjtet med tonsvis af sprøjtegift. Sprøjtegift er jo lavet til at slå insekter og ukrudt ihjel, så det er ikke til at sige, hvilke konsekvenser det har for verden, når giftstofferne når derhen, hvor de ikke skal være. Det er nemlig ofte at bomuld bliver oversprøjtet med giftstoffer. Det er blandt fordi, efterspørgslen på bomuld er så høj, at producenterne vil gøre alt for at få mest muligt ud af deres afgrøder. Som konsekvens af oversprøjtningen, kan giftstofferne sive ned i vores grundvand og forurene det. Vælger du bæredygtigt undertøj, ved du, at du ikke er med til at øge den forurening. 

Vælg bæredygtighed 

Når vælger bæredygtighed, vælger du Jorden og menneskeheden. Du vælger sundt grundvand, du vælger dig selv, og du vælger dine medmennesker. Bæredygtigt undertøj og tøj er vejen frem, og det er noget, vi alle bør støtte. I sidste ende vil vi alle sammen mærke konsekvenserne, hvis ikke klimakrisen bliver taget seriøst. 

News Reporter