Hold din rødme nede med en god rosacea hudpleje

Hvis du døjer med rødmosset, hævet og blussende hud, lider du muligvis af rosacea. Det er en slags betændelsestilsand i huden, hvor din hud bliver rød og hævet. Ofte vil lidelsen være kosmetisk generende for dem, der bliver ramt af den. Heldigvis er der flere tiltag, der kan afhjælpe rosacea. Blandt andet kan du få lægemidler og laserbehandling. Derudover kan du også holde symptomerne nede med en god og grundig rosacea hudpleje. Du kan læse meget mere om de rette produkter til rosacea lige her: https://www.danishskincare.dk/.

Hvem får rosacea?

Rosacea er en relativ sjælden lidelse. Det er estimeret, at cirka 3-5% af den danske befolkning har hudlidelsen. Som udgangspunkt kan hudlidelsen ramme alle, men der er dog flere kvinder end mænd, der lider af den. På verdensplan er det estimeret, at cirka 10% af befolkningen er ramt af rosacea. Lidelsen rammer typisk folk med hvid hud. Det er meget sjældent, at folk med mørk hud bliver ramt af lidelsen.

Det er oftest kvinder i alderen 30-50 år, der bliver ramt af rosacea. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du lider af rosacea, kan din praktiserende læge stille diagnosen. Det er også din læge, der kan udskrive lægemidler eller henvise dig til laserbehandling.

Hvorfor får man rosacea?

Den bagvedliggende årsag til rosacea kendes ikke. Derfor kan lidelsen også opstå meget pludseligt. Til gengæld ved man, at det er en betændelsestilstand i talgkirtlerne. Derfor vil lidelsen typisk også være synlig på kinderne, hagen og mellem øjenbrynene.

Betændelsen i huden irriterer talgknopperne, så de danner røde og gule buler i huden. Blodkarrene bliver også forstyrret, hvilket gør huden rødmosset.

Det er betændelsen i huden, der gør talgkirtlerne irriterede i et omfang, så der dannes røde og gule buler i huden. På samme tid bliver huden rødmosset, fordi blodkarrene forstyrres.

Disse ting forværrer rosacea

Selvom forskerne ikke ved præcis hvad der forårsager rosacea, ved man, at der er visse faktorer, der kan gøre rosacea værre. Det kan blandt andet være sollys, varme eller kulde. Rosacea kan også blive forværret, hvis du indtager stærk mad eller alkohol. Hvis du anvender binyrebarkhormon eller medicin, der udvider blodkarrene, kan lidelsen også slå ud. Ligesådan kan lidelsen også blive forværret af stress.

Nedsæt symptomerne med en god rosacea hudpleje

Hvis du lider af rosacea, vil du helt sikkert gerne dæmpe symptomerne. Lægen kan hjælpe dig med flere forskellige behandlingsmetoder, men derudover kan du også selv reducere symptomerne med den rette rosacea hudpleje.

For det første er det vigtigt, at dine hudplejeprodukter ikke irriterer din hud yderligere. Derfor skal du undgå parfume, farvestoffer, alkohol og lignende ingredienser i dine produkter. I stedet bør du gå efter ingredienser, der kan berolige din hud. Blandt andet aloe vera, kamille, agurk, allantoin, hyaluronsyre og lignende.

Det er også vigtigt, at dine hudplejeprodukter indeholder reparerende ingredienser. Det kan blandt andet være A-, C- og E-vitaminer.

Husk solfilter i dine rosacea hudpleje produkter

Da sollys kan forværre rosacea, er det ekstra vigtigt, at du finder produkter med solfilter. Solfilteret bør maksimalt være på solfaktor 15, da højere faktorer har en tendens til at irritere huden. Derudover bør cremen også indeholde både UVA- og UVB-solfiltre.

News Reporter